Δελτίο Αντιπληροφόρησης (03-05-2012)

Download here! - Downloads: 273 - Plays: 45

Φυλακές





Την Τρίτη οι κρατούμενοι στην Ε1 πτέρυγα των φυλακών Δομοκού δεν έμπαιναν στα κελιά τους , καθότι διαμαρτύρονταν για κρατούμενο που βρίσκεται σε απομόνωση εδω και ενάμιση μήνα με την κατηγορία ότι έφτιαξε τσίπουρο στην φυλακή. Έξω από την φυλακή βρίσκονταν δυνάμεις ΜΑΤ και ΕΚΑΜ έτοιμες να εισβάλλουν.



Ο αγώνας των απεργών πείνας της ΣΠΦ κερδήθηκε! Ως αποτέλεσμα, ο Γεράσιμος Τσάκαλος πήρε μεταγωγή για τις φυλακές Κορυδαλλού, ενώ ο Παναγιώτης Αργυρού εξ' αιτίας του ότι θεωρείται βαρυποινίτης (καταδικασμένος σε 37 χρόνια ) και δεν μπορούσε να έρθει σε φυλακή υποδίκων όπως είναι ο Κορυδαλλός, κέρδισε μεταγωγή σε φυλακές της δικής του «επιλογής» και θα μεταφερθεί στις φυλακές Τρικάλων όπου κρατούνται ήδη άλλα τρία μέλη της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς.

Τη Δευτέρα συνεχίστηκε η δίκη του Επαναστατικού Αγώνα. Στη δίκη δεν ήταν όλοι οι μάρτυρες παρόντες. Στην αρχή μίλησε ο Τσιμογιάννης ο οποίος προσπαθούσε να ισχυριστεί ανεπιτυχώς, ότι ήταν "θύμα" της επίθεσης στο Βουλγαράκη. Φάνηκε ότι απλά έψαχνε δικαιολογία για να πάρει σύνταξη. Στη συνέχεια κατέθεσε ο Γρηγόριος Μπαλάκος, διοικητής της Αντιτρομοκρατικής την περίοδο 2006-2008, ο οποίος αρνήθηκε να πει ποιους και πώς παρακολουθούσαν. Αυτό που επαναλάμβανε είναι ότι δε προέκυψαν στοιχεία για να συλληφθεί οποιοσδήποτε. Έπειτα ο διοικητής του ΤΕΕΜ (πυροτεχνουργοί της ΓΑΔΑ) Δ. Παπαδάκης επιβεβαίωσε πως οι ίδιοι επεμβαίνουν μόνο αν δεν γίνει έκρηξη. Αναφέρθηκε, δε, στις δυο ενέργειες που δεν ολοκληρώθηκαν, στη Shell και στα κεντρικά της Citibank, διευκρινίζοντας ότι ήταν επαρκής ο χρόνος που δόθηκε ως προειδοποίηση και πως αυτοί επενέβησαν όταν δεν έγιναν οι εκρήξεις, αφού άφησαν να περάσει και πρόσθετος χρόνος. Έπειτα η υπεύθυνη ασφαλείας του χρηματιστηρίου αρνήθηκε ότι βρίσκονταν σε αυτή τη θέση, προσπάθησε να δείξει ότι είναι άσχετη κι άφησε αναπάντητα ερωτήματα. Ο τρίτος σεκιουριτάς του χρηματιστηρίου εμφανίστηκε ταραγμένος και τρομοκρατημένος και έπεσε σε αντιφάσεις. Τέλος, μετά κι από κάποιες ακόμα καταθέσεις το δικαστήριο αποφάσισε να κληθούν οι Μαρκογιαννάκης, Χωριανόπουλος και Καραγούλιας και να επανεκφωνηθούν οι υπόλοιποι μάρτυρες και διέκοψε για την Παρασκευή 18 Μάη, στις 9 το πρωί.



O Σπύρος Δραβίλας σταμάτησε την απεργία πείνας που έκανε από τις 4 έως και τις 27 απρίλη δηλαδή συνολικά 23 ημέρες απεργία πείνας, και το συμβούλιο για την χορήγηση της άδειας που δικαιούται έχει οριστεί από την φυλακή Δομοκού για την  επόμενη Παρασκευή.



Την Τετάρτη πήγαν στην πρυτανεία της παντείου τα παιδιά απο την κατάληψη των εστιών παντείου που πετάχτηκαν έξω απροειδοποίητα απο τους μπάτσους το πρωί της Κυριακής. Οι καταληψίες απαιτούν να πάρουν τα πράγματα τους από μέσα, αντιμετωπίζοντας τη σθεναρή άρνηση από την πρυτανική αρχή η οποία δεν τους δεχεται ουτε για διαπραγματεύσεις,  ενώ η κατάληψη έχει σφραγιστεί με συναγερμό και με τη μόνιμη παρουσία σεκιουριτά απ'έξω.





Διεθνή



Εκατομμύρια άνθρωποι σε όλον τον κόσμο βγήκαν στους δρόμους για να διαδηλώσουν για την εργατική Πρωτομαγιά.



Μαζική ήταν η πορεία της Πρωτομαγιάς στο Σιάτλ, όπου ο δήμαρχος ενέκρινε αυξημένες εξουσίες εκτάκτου ανάγκης στην αστυνομία, η οποία έκανε χρήση δακρυγόνων και προέβη σε 8 συλλήψεις. Κατά τη διάρκεια της ημέρας σημειώθηκαν επιθέσεις σε τράπεζες, δικαστήρια και το σπίτι του δημάρχου.



Στο Όκλαντ της Καλιφόρνιας, η αστυνομία προσπάθησε να διαλύσει με δακρυγόνα τον αποκλεισμό κεντρικής διασταύρωσης, καθώς οι διαδηλωτές του κινήματος των Occupy, προσπάθησαν να κρατήσουν κλειστές τις επιχειρήσεις που δεν σεβάστηκαν το κάλεσμα για γενική απεργία.



Στη Νέα Υόρκη, εκατοντάδες διαδηλωτές βρέθηκαν μπροστά στην τράπεζα της Αμερικής που περιφρουρούσε η κατασταλτική αστυνομία με αποτέλεσμα 15 συλλήψεις. Η λειτουργία της ίδιας τράπεζας παρεμποδίστηκε και στο Σικάγο.



Με συλλήψεις, και ξύλο από την αστυνομία κατέληξε μη εγκεκριμένη από τις αρχές πορεία στο Πόρτλαντ.



Χιλιάδες κατέβηκαν στους δρόμους τους Λος Άντζελες, συμμετέχοντας σε πορείες για το μεταναστευτικό, την αστυνομική καταστολή, τα εργατικά και την κρίση.



Στο Σαν Φρανσίσκο πραγματοποιήθηκε κατάληψη άδειου κτιρίου της καθολικής αρχιεπισκοπής.



Στο Λονδίνο επιχειρήθηκε κατάληψη της πλατείας έξω από το χρηματιστήριο.



25.000 άτομα κατέβηκαν στην πορεία της επαναστατικής πρωτομαγιάς στο Βερολίνο όπου η αστυνομία διέλυσε βίαια την πορεία με ξύλο και δακρυγόνα, έγιναν 119 συλλήψεις ενώ τραυματισμό δήλωσαν 117 αστυνομικοί.



Η αστυνομία της Ολλανδίας κατέστειλε προληπτικά την διαδήλωση στο Άμστερνταμ και συνέλαβε 23 διαδηλωτές, παρότι όλα κυλούσαν ειρηνικά.



100.000 κατέβηκαν στους δρόμους στη Ρωσία, δεκάδες χιλιάδες στη Γαλλία.



Στην Αίγυπτο έγινε χρήση πραγματικών όπλων εναντίον των διαδηλωτών της Πρωτομαγιάς.



Διαδηλώσεις έγιναν επίσης στη Βοστόνη, στο Βανκούβερ του Καναδά, το Σαντιάγο της Χιλής, στο Μπουένος Άυρες της Αργεντινής, την Βενεζουέλα, τις Φιλιππίνες, την Κούβα, την Ινδονησία και την Ταϊβάν.





Καλέσματα





Συγκέντρωση αλληλεγγύης στο Ράμι Συριανό την Παρασκευή στις 8 το απόγευμα στην πλατεία ροτόντας στη θεσσαλονίκη από το συντονιστικό δράσεων αλληλεγγύης.



Αντιεκλογική συγκέντρωση το σάββατο στις 12 στο μοναστηράκι από τη συνέλευση αναρχικών για την κοινωνική αυτοδιεύθυνση.